KJÆRLIGHETENS VIRKEMÅTE.

1.Joh.br.4,9,18

"Ved dette ble Guds kjærlighet åpnbaret iblant oss,at Gud sendte Sin enbårne Sønn til verden,for at vi skulle leve ved Ham.

Frykt er ikke i kjærligheten,men den fullkomne kjærligheten driver frykten ut.For frykten har med straff å gjøre,og den som frykter,er ikke blitt fullkommen i kjærligheten.Vi elsker fordi Han elsket oss først."
Heb.2,14-15
"Da barna har del i kjøtt og blod,fikk Han på samme vis del i det,for at Han ved døden skulle gjøre til intet den som hadde dødens velde,det er djevelen,og utfri alle dem som av frykt for døden var i trelldom hele sin livstid."

1.Kor  Viser Paulus til kjærligheten som den aller beste veien.Det betyr ikke at han setter nådegavene til side,men han viser til at kjærlighet og gaver skal virke sammen for å få den ønskede "effekt." Han viser til selve kjærligheten som drikraften i alt det vi gjør i Guds rike. Nå ska det sies,at kjærligheten er ikke bløtaktig,den smisker ikke,men den er sannheten tro.

Dette er viktig å forstå for den som blir betjent. Kjærligheten må være sann og ekte.Mangler vi kjærlighet,da skal vi heller ikke betjene andre.Da blir vi bare en drønnende malm,og en klingende bjelle. Noen ganger må du si mennesker noe som du gruer for.Det kan være et menneske som lever i åpenbar synd. Løsningen er ikke å slå noen i hjel med skriftsteder,men har du kjærlighet til dette mennesket,da kan du si sannheten,og redde det fra døden.

Et menneske som blir frelst og "født" på ny,opplever ofte en stor dose av Guds kjærlighet.Vi må ha en stor dose tålmodighet og overbærenhet når vi går inn for å hjelpe hverandre.Den du vil hjelpe kan reagere negativt på det du sier,og mene at du er ubarmhjertig og hard.Dette er en ganske vanlig reaksjon fra mennesker som kanskje ikke har kommet så langt på veien.

Noen ganger rømmer de fra deg,og sier de ikke vil ha noe med deg å gjøre.Det er da vår kjærlighet prøves.La de være en stund for seg selv for å tenke igjennom det du har sagt.Etter en tid kommer de som regel tilbake og beklager sin 
reaksjon.Bruk tid å undervise de i ordet,og be for dem at de skal få åpenbart hva du sier. Mennesker som lever et egoistisk kristenliv er som regel de vanskeligste å jobbe med.

Men Gud setter oss sammen med slike for at også vi skal lære,og vokse i kjærlighet og tålmodiget.Si aldri:Det nytter ikke med deg.Du er umulig. Da lager du en avstand til vedkommende,og det blir du som må bekjenne din synd. Det er aldrig enkelt å hjelpe andre,for de sitter ofte med egne meninger om hvordan ting skal være.Løsninge er:be Gud om visdom til å si de rette ting.Gjør bare det Gud ber deg gjøre.Glem egne teorier om løsninger,og vær ledet av Ånden.Da lykkes vi.Amen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

forkynneren

forkynneren

59, Sarpsborg

Velkommen til min nye blogg. Jeg en mann på 59 år,vært gift i 39 år,har vært en kristen i 33år. Du er velkommen til å kommentere alle inlegg på denne bloggen,så lenge dine kommentarer ikke inneholder skjellsord, spam eller liknende. Guds velsignelse ønskes deg.

ToppBlogg - toppliste for bloggere ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits